31.03.2011. DAN ENERGIJE–SRBIJA u okviru Evropske nedelje održivog energetskog razvoja

Министарство инфраструктуре и енергетике државни секретар г.дин Душан Мракић
Министарство инфраструктуре и енергетике државни секретар г.дин Душан Мракић
 • Датум одржавања 11.04.2011.
 • Организатори Društvo termičara Srbije
 • Место одржавања ENERGOPROJEKT Holding a.d., Bulevar Mihaila Pupina 12, Beograd

ДАН ЕНЕРГИЈЕ СРБИЈЕ

У организацији Друштва термичара Србије и Енергопројект Ентела, дана 11. априла 2011. године у Београду, обележен је Дан енергије Србија у оквиру Европске недеље одрживог енергетског развоја.

Европска недеља одрживог енергетског развоја иницирана је од стране Европске комисије још 2005. године и представља најбитнији догађај у оквиру Кампање за енергетски одрживу Европу која промовише обновљиве изворе енергије и енергетску ефикасност. У периоду од 11. до 15. априла 2011. године организоване су стотине догађаја у свим деловима Европе са циљем да се презентују примери из праксе, промовишу и размене искуства из области енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

Друштво термичара Србије је у сарадњи са Енергопројект Ентелом по први пут организовало Дан енергије – Србија са циљем да се прикажу позитивни примери из праксе и постигнути резултати у енергетском сектору, са посебним акцентом на енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије у разним секторима.

На овој манифестацији учествовали су високи представници Владе Републике Србије – г-дин Душан Мракић, државни секретар у Министарству за инфраструктуру и енергетику и г-дин Hose Gomez, представник Делегације Европске Уније у Републици Србији и г-дин Дејан Ребрић, Делегација ЕУ у РС, као и представници научних и стручних организација из области енергетике у Републици Србији. Поред поздравних говора, на манифестацији Дан енергије у Србији, предавачи по позиву су одржали презентације из области енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије. Обележавању Дана енергије у Србији присуствовало је више од 100 учесника, од којих је 15 било студената Универзитета у Београду – Машинског факултета.

Програм скупа, презентације и фотографије могу се наћи на сајту Друштва термичара Србије.

Документи

Догађаји

 • Трибина ДТС-а: Инвестиције ЈП...

  09.10.2021.
                                 ... Сазнајте више...
 • Трибина ДТС: НАФТНА ИНДУСТРИЈА...

  19.09.2021.
    Друштво термичара Србије има задовољство да Вас позове на јавну стручну трибину на којој ће... Сазнајте више...
 • Енергетска транзиција ЈП ЕПС...

  22.07.2021.
  ________________________________________________________ Поштовани чланови Друштва и целокупна стручна и научна јавности Србије, Друштво термичара Србије, у... Сазнајте више...
 • Tрибина посвећена научно-стручном раду...

  13.01.2020.
                                    ЛАБОРАТОРИЈА... Сазнајте више...
 • Трибина ЈКП Београдске електране

  08.11.2019.
                                                    ДРУШТВО ТЕРМИЧАРА                                                                  СРБИЈЕ                                                                        И                                                  МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ У оквиру сталне трибине има... Сазнајте више...

Вести